Spijkerbroeken, eerst werkkleding nu vrijetijdskleding en mode

17-09-2012 - Richard Vegter

Spijkerbroeken, eerst werkkleding nu vrijetijdskleding en mode

 Iedereen heeft wel een spijkerbroek in de kast liggen. De spijkerbroek is het meest populaire kledingstuk van deze tijd. Maar dat is niet altijd zo geweest, hoe begon het? Dat lees je hieronder.

 Het ontstaan
 De spijkerbroek werd bedacht door Levi Strauss. Hij maakte ze voor goudzoekers die een stevige broek nodig hadden. Spijkerbroeken werden in het begin van zeildoek gemaakt, maar toen de voorraad daarvan opraakte maakten ze het van canvas. Al gauw bleek dat de broeken stuk gingen bij de broekzakken en de naden. De naden werden verstevigd met klinknagels. Vandaar de naam spijkerbroek. De spijkerbroek werd vooral gedragen door goudzoekers en houthakkers. Werkkleding dus. Spijkerbroeken werden vooral gedragen in Amerika. Al gauw werd het canvas vervangen door het bekende blauwe denim.

 Van Amerika naar Europa
 De spijkerbroek kwam in de 2e wereldoorlog naar Europa toe. Amerikaanse soldaten droegen de spijkerbroeken, maar namen ze niet meer terug naar Amerika. De broeken werden verkocht in dumpshops. Toen deze uitverkocht raakten werden ze besteld in Amerika. Jongeren kochten de broeken ook, ze wouden niet aldoor nette broeken dragen. Ze werden in het begin uitgelachen, tot bekende sterren zoals Elvis ook spijkerbroeken gingen dragen. Vanaf dat moment werden spijkerbroeken steeds populairder. Nu kunnen we de spijkerbroeken niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Iedereen draagt wel eens een spijkerbroek.

 Natuurlijk hebben we op Onlinespijkerbroeken keuzen uit veel verschillende soorten en merken spijkerbroeken. Met natuurlijk top merken scherp geprijsd!

Reageer op dit bericht