Slijtage van je spijkerbroek voorkomen, kan dat wel?

12-09-2012 - Richard Vegter

Slijtage van je spijkerbroek voorkomen, kan dat wel?

 Je hebt er vast wel eens last van, je spijkerbroek verslijt en er komen gaten in. Natuurlijk is dat erg jammer aangezien spijkerbroeken je vaak veel geld kosten. Je denkt: Ik koop een wat duurdere broek dan gaat hij langer mee. Dat valt toch vaak tegen. Kan je het wel voorkomen? En als je het kan voorkomen hoe dan? Dat zijn vragen die we hier onder behandelen.

Voorkomen kan dat?
 Kan je het wel voorkomen dat je spijkerbroeken verslijten? Die vraag wordt vaak gesteld, op den duur gaan broeken stuk wat voor kwaliteit het ook is, of het nou een G-Star of een Zeeman broek is. Als je je broek veel draagt verslijt hij gewoon sneller. Je kan het eigenlijk niet voorkomen, maar je kan er wel voor zorgen dat het niet zo snel gebeurd!

Hoe dan?
 De beste manier is om je broek niet te dragen want dan verslijt hij niet, maar wat heb je er dan aan? We gaan er van uit dat je je broek toch aan wil, en hier zijn daarom ook wat tips om er voor te zorgen dat je broek niet zo snel verslijt:

 1. Je broek verslijt het snelste wanneer je hem vaak wast. Wassen van een spijkerbroek is niet zo vaak nodig, eigenlijk alleen wanneer er vlekken in zitten. Vaak worden ze ook gewassen wanneer hij niet fris meer ruikt. Dat is ook niet altijd nodig wat vaak helpt is om je broek uit het raam te hangen of aan een was rek in de tuin. Zo kun je voorkomen dat je broek slijt omdat je hem wast. Wat je ook kan doen is je broek naar de stomerij brengen maar dat kost weer geld. Natuurlijk kan je hem wel gewoon met de hand wassen, dan verslijt hij ook niet.

 2. Je kan ook je broek in de vriezer leggen. Het klinkt misschien gek maar dat dood de bacteriën en zorgt ervoor dat vieze geurtjes weggaan.

 3. Je broek slijt ook snel wanneer hij eigenlijk te klein en te strak is. Door de wrijving slijt je broek sneller dus is het ook slim om een groter model te dragen, maar of dat mooier is?

 4. Broeken van a-merken gaan meestal ook wat langer mee, omdat de kwaliteit over het algemeen wat beter is dan broeken van b-merken.

 Dan heb je toch maar geluk dat we hier op Onlinespijkerbroeken.com goede kwaliteit broeken hebben voor de laagste prijs! Ook onze topmerken zijn scherp geprijsd.

Reageer op dit bericht