Levi Strauss, het begin van de spijkerbroek

09-12-2013 - Marcel de Vries

Spijkerbroeken, we dragen ze allemaal! We hebben er allemaal wel een aantal van in de kast liggen. Sinds 20 mei 1873 heeft onder andere Levi Strauss samen met Jacob Davis en Calvin Rogers een patent op de spijkerbroek. Destijds werden spijkerbroeken gemaakt voor goudzoekers in Californië. De spijkerbroeken waren namelijk lekker stevig en dat was erg handig voor hun.

Spijkerbroeken werden in het verleden van zeildoek gemaakt, echter stapte Strauss al gauw over op een sterke katoensoort wat tegenwoordig Denim heet. Dit zijn dan ook de spijkerbroeken die we tegenwoordig in de winkels zien liggen. Oska Levi Strauss is de grondzetter op het gebied van spoijkerbroeken. Hij was geboren in Buttenheim op 26 februari 1829. Hij had een Duits-Joodse afkomst. In 1947 emigreerde hij met zijn twee zussen en moeder naar de Verendigde Staten. Niet veel later begon Strauss zijn eigen fabriek met twee anderen in San Fransicio. Vanaf toen produceerde Strauss al diversee soorten kledingstukken, maar voornamelijk spijkerbroeken.

Tegenwoordig bestaat het bedrijf van Strauss nog steeds: Levi Strauss & Co. Het bedrijf heeft enkele miljarden dollars in omzet per jaar. Het merk Levi's is dus ook afkomstig van Strauss. Ben je op zoek naar een spijkerbroek dan heb je aan een Levi's spijkerbroek absoluut een topper! Zowel prijs als kwaliteit is het bij Levi's goed, je betaalt niet teveel en je ontvangt uitstekende kwaliteit.

Bekijk dus het aanbod van Levi's spijkerbroeken op Onlinespijkerbroeken.com

Reageer op dit bericht