Je donkere spijkerbroek wassen/onderhouden

24-09-2014 - Alexij Soekonnov

Je kent het wel, je koopt een mooie donkere spijkerbroek en gooit het daarna een paar keer in de was of de droger. Voor je het weet is de mooie donkere kleur van jouw spijkerboek weggetrokken. Daarom hebben wij een aantal tips en tricks voor jou zodat je extra lang van je spijkerbroek kan genieten.

Spijkerbroek die afgeeft
Het komt wel eens voor dat donkere spijkerbroeken af geven, met name aan de mooie witte bank van je ouders of aan je handen. Dit kan erg vervelend zijn. Vaak wordt er gedacht dat alleen goedkope spijkerbroeken hun kleur afgeven, maar dit kan ook voorkomen bij de duurdere broeken. Het probleem licht er met name bij met wat voor soort verf de fabrikant zijn spijkerbroeken kleurt. Deze zal soms afgeven, maar soms ook niet. Onze tip is als je door hebt dat je spijkerbroek afgeeft moet je je spijkerbroek wassen met een klein beetje azijn erbij, dit kan door de azijn toe te voegen in de wasmachine of je spijkerbroek laten weken in een emmertje water met azijn. Het azijn zal er voor zorgen dat de kleur van de spijkerbroek langer wordt behouden en dat de broek niet meer zal afgeven.

Kleur behouden
Wij adviseren je om je spijkerbroek te wassen met azijn voor optimaal kleur behoud, maar dit klinkt misschien raar maar het werkt echt! spuit je spijkerbroek eerst in met haarlak voordat je het de wasmachine in doet, dit zal de kleur van de spijkerbroek vasthouden. 
Onthoud ook dat je altijd je spijkerbroek binnenstebuiten moet keren als je je broek in de was gooit. Dit helpt ook bij het behouden van de kleur. 

Reageer op dit bericht