Een prijs voor Mud Jeans op het gebied van duurzaamheid!

24-12-2013 - Babette Koning

Onlangs schreven we al een artikel over het merk Mud Jeans, Mud Jeans is een spijkerbroek merk die als eerste met een lease a jeans concept is gekomen. Onlangs hebben ze de NCD Change Award 2013 gewonnen. NCD staat voor Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. De Change Award is onderdeel van de visie op leiderschap met als doel nieuwe en frisse concepten te creëren op het gebied van ondernemen.

Het concept was als volgt: Je kon een spijkerbroek leasen tegen een maandbedrag. Op deze manier ontstaat er een recycling cyclus. Daarnaast zijn alle spijkerbroeken van Mud Jeans gemaakt van biologische en gerecycled katoen in fabrieken met goed arbeidsomstandigheden. De jury is van mening dat Mud Jeans een positieve bijdrage levert aan de fashion industrie:
“Mud Jeans laat zien dat ook in de traditionele keten van de kledingindustrie wezenlijke vernieuwingen zijn in te passen, die een actieve bijdrage leveren aan een meer leefbare wereld,” aldus NCD-voorzitter Ron Steenkuijl.

Mud Jeans is zelf erg blij met deze prijs: “Het bevestigt dat ons Lease a Jeans-concept voor een daadwerkelijke verandering zorgt in de kledingbranche, van verbruik naar gebruik.”

Reageer op dit bericht