De impact van een Levi's jeans op het milieu

18-03-2013 - Robin Weggers

Levi Strauss & Co. wereldleider op het gebied van jeans, wouden weten wat voor impact een levi’s 501- jeans zou hebben op het milieu. Vanuit deze vraagstuk hebben ze een opdracht gegeven voor een levenscyclus van een levi’s 501- jeans.

Uit deze levenscyclus kwam het volgende voort, de grootse impact op het milieu vond plaats op de twee plaatsen waar ze geen controle over hebben. De katoenvelden en wat er gebeurt met een aangeschafte jeans nadat deze de winkel verlaat.

Zo werken ze nu aan het bevorderen van geteelde betere katoen welke beter zou zijn voor het milieu en worden er tips gegeven voor het wassen van de levi’s jeans. Vaak zit hier een aantal verbeteringspunten in die men gauw onderschat. Zo kun je bijvoorbeeld minder wassen, wassen in koud water, gebruik maken van een waslijn in plaats van een wasdroger en door niet meer gebruikte kleding te doneren zodat het opnieuw kan worden gebruikt.

Ook denkt het bedrijf actief mee aan wat ze nog meer voor het milieu kunnen doen. Zo is er bijvoorbeeld een beter afwerkingsproces voor de Levi’s Water<Less™-jeans. Ook denken ze aan hun werknemers en blijven ze zich inzetten voor betere werk- en leefomstandigheden van werknemers in de kledingindustrie, zowel in als buiten de fabriek. Tevens denken ze aan de maatschappij en moedigen ze hun werknemers aan goede doelen te ondersteunen met hun tijd, talent en geld door hen betaald verlof te geven om vrijwilligerswerk te kunnen doen.

Ben je modebewust en wil je ook meedenken aan het milieu, schaf dan een levi’s jeans aan en scoor op beide vlakken.

Reageer op dit bericht